Incendiu pe calea ferată. Locomotiva unui tren de marfă a luat foc, în Dâmbovița

de: Ana Anițoiu
22 05. 2023

Locomotiva unui tren de marfă a luat foc, luni dimineață, în zona localităţii Tărtăşeşti din județul Dâmbovița. Pompierii intervin pentru stingerea flăcărilor.

Unde a izbucnit incendiul

Din primele informații, incendiul a pornit de la camera motoarelor, conform ISU Dâmbovița. Nu au fost identificate victime.

„La momentul sosirii echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta în camera motoarelor. Focul a fost localizat rapid de pompieri şi se acţionează pentru lichidarea acestuia”, au anunțat pompirii.

Au ajuns la fața locului pompierii de la Garda Răcari cu o autospecială de stingere şi o ambulanţă SMURD, Detaşamentul Titu cu o autospecială de stingere şi o autospecială pentru descarcerare.

Incidente similare în țară

Alte două incidente similare au avut loc la finalul lunii aprilie, când un incendiu a izbucnit în stația CF Crivina, între București și Ploiești, iar cel de-al doilea la câteva zile distanță, la o locomotivă care tracta 22 de vagoane cu motorină, în apropiere de gara Oradea.

De asemenea, la începutul lunii mai, un alt incendiu a izbucnit la locomotiva unui tren de marfă încărcat cu propilenă, în Gara Piatra Olt.

Totodată, pe 10 mai, un incendiu a izbucnit într-un tren de călători în care se aflau 100 de persoane, în județul Cluj. Garnitura nu se afla în mers, iar oamenii au coborât la timp.

Conform ISU Cluj, incendiul a izbucnit la compartimentul motor al unui tren staționat în Halta din Macău. Cauza a fost, cel mai probabil, o defecțiune apărută acolo.

Apelul de urgenţă a fost făcut în jurul orei 06:16, iar la faţa locului s-a deplasat echipajul de la Garda de Intervenţie Aghireşu. Până la sosirea acestuia, aproximativ 100 de călători s-au autoevacuat și niciunul dintre aceştia nu a cerut îngrijiri medicale.

În luna august a anului trecut, locomotiva unui tren de călători care staţiona în gara CFR Ploieşti a luat foc. Incendiul a izbucnit la locomotiva trenului Regio nr. 5003, garat pe linia 4 din Staţia C.F. Ploieşti Sud.